rechtsbijstandabonnement mijn dossiers
home >> rechtsgebieden >> bedrijfsstart

Bedrijfsstart

U denk erover een bedrijf te starten. Dan begin ik met u te feliciteren. Als ondernemer juich ik dit soort initiatieven van harte toe. Maar er komt veel bij kijken en een goede voorbereiding is dan heel belangrijk.

Gelukkig kan ik u hierbij helpen. U komt voor keuzes te staan, bijvoorbeeld welke rechtsvorm. Een eenmanszaak, VOF of BV? Welke rechtsvorm er voor uw bedrijf het beste is, rekening houdend met fiscale aspecten maar ook met aansprakelijkheid, kan ik u vertellen. Of ook aan welke verplichtingen u moet voldoen, zoals de algemene omtrent boekhouding en dergelijke, maar ook specifieke verplichtingen, waaronder vergunningen.

Soms is het interessant om een bestaand bedrijf over te nemen. Wat mag dat dan kosten? Welke risico's zou ik kunnen lopen? Is samenwerken met de verkopende ondernemer in een soort overgangsperiode verstandig? Allemaal vragen waarover goed moet worden nagedacht en waarbij u zeker niet overhaaste beslissingen moeten nemen.

Denkt u dus over het starten of overnemen van een bedrijf, begin dan eert met het inwinnen van advies bij het Juristenhuys. Niet alleen omdat we interessante starterspakketten hebben inclusief het opstellen van maatwerk ALV, factuur, offerte en contract EN een jaar lang onbeperkt juridische vragen stellen, maar ook omdat ik als ondernemer en jurist met als specialisatie ondernemersrecht graag met u mee spar.