rechtsbijstandabonnement
home >> voor bedrijven >> seminar

Seminar

Laat je bijpraten over actuele of andere voor ondernemers interessante onderwerpen met onze seminars. Tijdens een verzorgde lunch in begrijpelijke taal, helder en duidelijk. En gelijk toepasbaar in de praktijk. Deelname is geheel kosteloos maar aanmelden is noodzakelijk, zodat er voldoende broodjes worden besteld. Het aantal plaatsen is beperkt. Mocht een sessie vol zitten en er zijn nog voldoende aanmeldingen, wordt een extra sessie gepland. De sessies beginnen steeds om 12.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur.

Wij vragen uw gegevens om u na het seminar te kunnen vragen naar uw ervaringen en tips. Vervolgens worden deze gegevens vernietigd en dus niet bewaard. Wilt u liever geen gegevens opgeven, is het mogelijk om anoniem aan te melden. U ontvangt dan uiteraard geen bevestiging van uw inschrijving en ook kunnen we u niet doorgeven of er wijzigingen in het programma zijn.

Inschrijving

11 dec 2018
Consumentenbescherming vanuit de wet

Iedereen die goederen of diensten levert aan consumenten moet weten dat die consument zeer goed wordt beschermd door de wet. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het verschil tussen garantie en non-conformiteit, de grijze en zwarte lijst in de algemene voorwaarden en extra bescherming bij kopen op afstand. Wat zijn precies die rechten van de consument en welke plichten heb ik als leverancier?
Het seminar is uiteraard ook interessant voor consumenten.
Let op: we zijn deze keer te gast bij Office Centre, Thermiekstraat 8 in Nuth.

5 mrt 2019
De zieke werknemer

De meeste werkgevers weten wel dat ze verplicht zijn om een re-integratieplan op te stellen en uit te voeren wanneer een werknemer langer ziek is. Maar hoe zit het ook alweer precies? Welke rechten maar ook plichten heeft de werknemer? Welke rol speelt de ARBO-arts? Wat als re-integreren niet lukt, of erger: dit ook nog te verwijten is? Tijdens dit seminar krijgt u als werkgever of HR manager meer inzicht en bruikbare tips aan de hand van actuele wetgeving en jurisprudentie. Aan bod komen o.a. de verplichte ARBO-dienst, ontslagbescherming, zwangerschap, verschillende uitkeringen en verzekeringen, etc.

4 jun 2019
BV or not BV, that's the question

Wanneer is het interessant om van je eenmanszaak een BV te maken? Waar ligt het fiscale omslagpunt? Hoe zit het met aansprakelijkheid voor de DGA? Ruisloos of ruisend? En wat betekent dat precies? Deze en vele andere vragen worden in dit seminar behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden, rekenvoorbeelden en jurisprudentie. Zoals altijd in begrijpelijke taal. Speciaal voor ondernemers die denken aan het inbrengen van zijn/haar eenmanszaak of VOF in een BV, maar ook voor DGA's die van hun BV weer terug willen naar een IB-onderneming.